Like pe facebook!

miercuri, 6 aprilie 2016

Primavara vine cu finisaje


Au înflorit deja pomii, albinele au început să zboare, păsărelele încep să își facă cuib, iar in aer se simte miros de…noi finisaje. Aș fi vrut să spun primăvară și să mă bucur de ea cât cuprinde, însă, am un impediment. Se numește „materiale de proastă calitate”. Despre ce vorbesc? Despre faptul că am o problemă la parchet, pe care am dat muuulți bani doar pentru că scria pe el „resistent la apă”. Dar nu a fost deloc așa. Cred că era doar un simplu parchet laminat și nimic mai mult. Am vărsat acum vreo lună apă când spălam cu mopul prin cameră și, ce să vezi? A început să se umfle ca balonul când bagi heliu în el. Ce să-i mai fac...? Îl schimb! Iar de data asta apelez la produsele Diego! Calitatea nu lasă niciodată de dorit, iar prețurile lor sunt mereu cele mai bune. 




Plec de acasă împreună cu iubita mea, care a ținut morțiș să vină și ea, știind că eu sigur mă întorc și cu altele în afară de parchet. Eram croit să îmi iau pardoseală rezistentă la apă. Exact asta am făcut, însă, stând în magazinul Diego, mi-au venit și alte idei.

-Ce ar fi dacă luăm și un tapet modern și schimbăm cu totul fața dormitorului?
-Tapet modern? Dar ce ți-a venit? Cum să iei așa ceva? Nu e la modă!!! Uită-te la el!
-S-o crezi tu că nu e la modă! Este chiar unul dintre elementele de design interior care sunt la modăăă în 2016.
-Nu te cred!
Intru frumos pe site-ul celor de la Diego. Haha. De asta îmi place mie de oamenii ăstia. Sunt profesioniști până în măduva oaselor. Gasești pe site-ul lor sfaturi și informații utile în ceea ce privește tendințele în decorațiuni interioare pentru 2016.
-Uite, vezi că e la modă!?
-Da, dar… hai că e drăguț! Parcă începe să îmi placă.
Fața i s-a luminat în momentul în care i-am arătat că este la modă. Iubita mea, mai nou studentă în anul întâi la arhitectură a început să fie parcă mai boemă atunci când ne aranjăm lucrurile în casă. Insă, de data asta, am prins-o la cotitură!
-Păi atunci, schimbăm și perdeaua! Uite aici galerie și șină pentru perdea.
Hmm, văd ca începe să îmi intre în joc! Ia să forțez puțin nota:
-Dar ce zici, nu vrei să luăm și iarbă artificală pe care să o aplicăm în față? Eu cred că ar da bine!
Se uită la mine, se uită la iarbă și iar la mine. Eram aproape sigur că nu va accepta, când, dintr-o dată, o vad cum se apleacă să ia ditamai ruloul de iarbă artificială în brațe.
-Stai, nu îl luăm pe tot! Ne taie cât avem nevoie.
-A, da? Nu știam! Dar o traversă care să treacă prin living, nu vrei tu?
-Hmm, nu ar fi rău. Dacă tot ne apucăm de finisaje, hai să le facem până la capăt.
-Dar cu ce plătim? Sunt cam scumpe toate astea. Ni le permitem?
-Tu crezi că nu m-am gândit la asta? Am aplicat deja pe site-ul celor de la Diego pentru un card de fidelitate care mi-a venit acum câteva zile. Vom avea reduceri de până la 50%.
.
-Asta e minunat! Pentru produsele mele de înfrumusețare de ce nu există reduceri?
Un subiect prea sensibil așa că nu am vrut să îi răspund!
-Acum, hai acasă să ne apucăm de treabă!
Ajungem acasă și despachetăm totul.
-Nu vrei să chemăm un specialist? Mă întreabă ea cu o față zâmbitoare.
Cu intrebarea asta m-a jignit maxim, însă nu am vrut să pornim o ceartă.
-Tu ai auzit vreodată de DIY?
-De ce să aud?
-“Do-It-Youerself”. Cel mai bun lucru e cel pe care și-l face omul cu mâna lui, așa că nu voi chema niciun specialist. Pașii pe care îi urmăm sunt simpli: prima dată scoatem parchetul umflat, apoi îl montăm pe cel nou. După aceea vom aplica tapetul pe perete, iar mai apoi vom schimba draperiile. Și gata cu dormitorul.
-Bine, eu mă duc la televizor cât timp lucrezi tu.
-Ba o să stai aici și o să îmi dai materialele când am nevoie de ele. Nu te mai fofili ca de fiecare dată. După ce terminăm cu dormitorul, vom pune iarba în față, iar traversa prin living te las pe tine să o pui ca să nu zici că nu te bag în seamă.
Doar îi eram dator pentru specialistul de care zicea ea să îl chem.
-Da, dar începe filmul meu preferat!
-Se dă maine în reluare, azi avem treabă.
Până la urmă s-a conformat și chiar m-a ajutat. Până seara a fost gata dormitorul. Poate deseară îi facem și o probă…de parchet!
M-au ajutat mult și sfaturile specialistilor Diego, de ce să mint. M-am dat eu cocoș, însă am reușit să fac treabă bună. Până la urmă lucrurile au ieșit minunat, însă, dacă vă inspiră articolul și vreți si voi să faceți acelasi lucru, e important să țineți seama de câteva aspecte importante:
       -Prea multe culori strică. Așa că aveți grijă la aspectul cromatic. Dacă nu vă pricepeți, intrebați, că știu băieții de acolo ce să vă spună;
    -Fiți organizați și sigur reușiți să terminați într-un timp destul de scurt încât să nu țineți toată casa încurcaăa. Noi am terminat în două zile;
   -Ultimul sfat, dar nu cel din urmă: Alegeți Diego! De ce? Pentru că la ei gasești multe servicii care nu există la alții. Vă las lista aici să o consultați.
    -Iar în final, nu uita: “Do-It-Yourself”. Te vei bucura mai mult de rezultatul final!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu