Like pe facebook!

luni, 28 martie 2016

Să nu uităm să mulţumim!

Suntem uneori prea prinşi de grijile cotidiene să ne mai aducem aminte să mulţumim. Uităm adesea să facem acest gest simplu pentru persoanele care chiar contează în viaţa noastră şi care ne-au ajutat de atâtea ori și au fost acolo la bine şi la rău, indiferent de situaţie. Stresul cotidian ne înghite – muşcând din noi bucată cu bucată – şi ne dezumanizează fără să ne dăm seama. Un simplu mulţumesc, un zâmbet aruncat în colţul gurii, ba chiar o floare poate înveseli ziua cuiva. Iar dacă ceilalţi emană fericire, cu siguranţă ne-o transmit şi nouă. Pe flori voi insista puţin mai mult, pentru că, recent mi-am dat seama că în viaţă este bine să mulţumeşti celor care îţi stau alături.
A oferi flori cadou este un gest pe care mai toate femeile îl apreciază, însă una l-a apreciat în mod special, aşa că o să vă povestesc şi o s-o iau cu începutul şi o să vă descriu momentul în care mi-am dat seama de puterea cuvântului MULŢUMESC.

Pentru că viaţa mea este o întreagă harababură de când m-am mutat în Bucureşti cu serviciul, nu am apucat să trec pe la florărie să stau la coadă, să mă tocmesc şi cu vânzătoarea, să am grijă de flori să nu se pălească. Toată lumea ştie că există site-uri de pe care poţi comanda flori. Aşa că am căutat pe Google flori în Bucureşti şi am nimerit fix la o florărie online. Am dat peste o florărie cu livrare, iar cel mai tare mi-a plăcut la ei că au florile sortate foarte bine. Există diverse categorii, printre care şi cea de „buchete flori mulţumire”. Genială idee de marketing!!! E foarte simplu să faci o livrare de buchete de mulțumire în București ( mai ales când tot ceea ce faci este doar să dai câteva click-uri ), iar ca totul să fie perfect, transportul este gratuit pentru livrari mai mari de 50 de lei.
Florile pe care urma să le ofer erau pentru iubita mea căreia chiar am pentru ce să îi mulţumesc. A renunţat la job-ul ei de birou pentru a se muta cu mine în Bucureşti. A fost la câteva interviuri, dar încă aşteaptă răspunsul zilele astea. Momentan lucrează la un restaurant pentru că nu a vrut să stea degeaba şi să o întreţin eu. Ne vedem doar seara în ultima perioadă pentru că turele ei se nimeresc fix pe dos cu ale mele. Încă mă simt vinovat pentru că zilele trecute am fost cam insuportabil. Sunt stresat, iar asta mă face să devin irascibil și parcă tot ce făcea, nu făcea bine. Am ţipat la ea, însă mi-ar cerut scuze imediat. Dar nu s-a supărat. M-a sărutat pe frunte şi a spus că mă înţelege, apoi m-a mângâiat pe faţă. Se citea, totuși, o urmă de dezamăgire pe chipul ei. În momentul ăla chiar mi-am dat seama că am greşit şi i-am mulţumit pentru că este altăuri de mine în continuare. M-a privit cu ochi blânzi, dar nu a mai zis nimic.

A doua zi m-am gândit că merită să îi fac o surpriză şi să îi mulţumesc încă o dată pentru tot ceea ce face pentru mine. Am sunat un coleg de-al ei să îl întreb când au pauză şi l-am rugat să îmi fie complice. Am ales dintre sutele de flori online un buchet multicolor de lalele. Îi plac foarte mult şi eram sigur că nu pot da greş. I-am trimis prin curierul de flori 25 de lalele, exact ziua în care ne-am cunoscut noi. Am reuşit ca lângă buchet, cu ajutorul complicelui, să îi pun şi o scrisoare în care îi aminteam 25 de lucruri pentru care îi mulţumesc. Suna cam așa:
Îţi mulţumesc pentru că ai venit după mine la Bucureşti şi pentru că reuşeşti să mă suporţi în fiecare zi. Îţi mulţumesc pentru că de fiecare dată când sunt supărat mă săruţi pe frunte şi pentru că ştii să mă ţii strâns de mână până îmi trece. Îţi mulţumesc pentru cafeau din fiecare dimineaţă şi pentru că mă ţii în braţe înainte să adormi. Îţi mulţumesc pentru că nu te-ai supărat ieri când am ridicat tonul la tine şi pentru că m-ai iertat cu o singură privire. Îţi mulţumesc pentru că mă înţelegi, pentru că mă completezi, pentru că ai răbdare cu mine şi pentru că îmi zâmbeşti în fiecare seară, înainte de culcare. Îţi mulţumesc pentru că, în zilele în care sunt foarte agitat, ai grijă să îmi reaminteşti că viaţa este frumoasă. Îţi mulţumesc pentru că de fiecare dată sari de gâtul meu când intru pe uşă şi pentru că duminica faci prăjituri. Îţi mulţumesc pentru simplitatea, căldura şi seninătatea cu care mă priveşti de fiecare dată. Îţi mulţumesc pentru că mi-ai dăruit încrederea şi dragostea ta, pentru că ai ştiut să îmblânzeşti o inimă şi pentru că, de fiecare dată pui capul pe piept ca să o asculţi. Îţi mulţumesc pentru cuvinte, gesturi şi pentru că îmi dai şansa să mă simt liber. Îţi mulţumesc pentru ceea ce eşti!

M-a sunat imediat, iar reacția a fost extraordinară.
"-Te iubesc, te iubesc, te iubesc! Îţi mulţumesc pentru că mi-ai făcut ziua mai frumoasă cu aceste flori minunate. Sunt preferatele mele. Și pentru scrisoarea pe care mi-ai trimis-o. M-ai lăsat fără cuvinte...Abia aștept să ne vedem în seara asta!"
"-Iți mulţumesc pentru că exişti în viaţa mea, Eva!"
Strălucirea ei în momentul în care a intrat pe ușă nu poate fi descrisă în cuvinte. Ochii îi sclipeau, iar inima îi bătea foarte tare. A fost un moment în care o simplă scrisoare și un buchet de flori au facut o persoană specială fericită și i-au adus și ei și mie împlinire sufletească. 
Să nu uităm să spunem mulțumesc! 


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

Un comentariu: